Vertical Quiri 2012. Magnífica representació de l'Atlètic Santa Fe en el seu debut (amb podi) a la Vertical Quiri.

El passat dissabte 19 de maig es va disputar la Vertical Quiri 2012 amb una amplia representació de l’Atlètic Santa Fe, que va debutar pujant al podi a la coneguda cursa de Noves de Segre.

Sobre les 16:00 hores van anar arribant els corredors… recollida de dorsals, una mica d’escalfament previ, pessigolles a l’estómac, quatre rialles per “matar” una mica els nervis… i, per acabar-ho d’adobar, la cursa va sortir amb retard degut a petites incidències en l’entrega de dorsals, donant-se el tret de sortida de les noies a les 17:30 i el dels nois a les 17:45.

La representació femenina de l’Atlètic Santa Fe estava formada per la Rosa Bentanachs i la Yolanda Sort. La Rosa Bentanachs va entrar al lloc 29 de la categoria sènior, rebaixant en més de cinc minuts la marca de l’any passat tot i l’escàs entrenament dels darrers mesos, mentre que la Yolanda Sort va coronar amb bona cara i en un meritòria 39a posició la seva primera cursa.

Per una altra banda, la representació masculina va ser força més nombrosa i es van obtenir grans resultats.

El Martí Bentanachs va pujar al podi, fent una gran cursa i aguantant el ritme dels millors, essent superat, només, pel tres cops campió del món de curses de muntanya Agustí Roc i pel campió d’Espanya Jessed Hernández en la classificació general absoluta.

Per darrera, el Toni Majoral i el Xavier Alet “Lo ploramiques de l’Atlètic” lluitaven per entrar entre els cinquanta primers corredors de la seva categoria, cosa que un i altre van aconseguir amb certa comoditat, tot i haver patit a les rampes més dures de la cursa.

El Jordi Vilana, el president del club, no va poder seguir el ritme dels primers i va cedir uns minuts respecte el Xavier, entrant al lloc 81 de la categoria sènior, però superant, això sí, el seu duel particular amb el seu germà, el Joan Vilana, que després d’haver fet una extraordinària marató de Barcelona no acaba de trobar el ritme a les curses més intenses.

El representant de la Seu, el Frank Silla, després d’arribar de la Transvulcania i amb poc descans a les cames, també es va plantar a la casella de sortida de la Vertical de Noves de Segre fent, com sempre, un digníssim paper.

El Toni Soldevila i el Josep Suárez, corrent a la categoria Veterans, i donant tot el que tenien (i més) des del principi fins al final, van entrar en els llocs 23 i 47 de la seva categoria, deixant el nostre club en el lloc que es mereix.

Per acabar, només agrair a tots la vostra col•laboració i la digna cursa que vàreu fer, des del primer fins a l’últim.