IV Volta a l’Estany d’Ivars d’Urgell. La proesa del paó.

Després de la dessecació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana l’any 1951 impulsada pels promotors del Proyecto de Saneamiento que pretenien obtenir més terrenys de conreu, aquest va ser recuperat l’any 2009, i amb aquesta recuperació va néixer la Volta a l’Estany. Amb l’excusa d’organitzar una cursa van aconseguir recuperar l’estany els ivarsencs.

Uns mals de cap per condicionar la zona i reomplir l’estany... Com ho devien fer? A cops de mànega? Aquest projecte va durar anys i no m’estranya pas...

Si ens haguessin avisat els hi hauríem enviat un parell d’operaris bons de l’Atlètic Santa Fe per omplir-lo. Lo Xavi “Ploramiques” Alet i lo Martí de Fenollet a peu d’estany fent petar la xerrada l’omplen de llàgrimes en poca estona. Seria un mar de llàgrimes.

Au! Anem al gra que sempre ens encantem de la mateixa manera...

Doncs aquest diumenge 18 de novembre ha estat la quarta edició de la cursa i l’Atlètic Santa Fe ha estat representat per tres corredors. Lo Xavi Alet, lo Jordi Alet i un tercer corredor, que tots coneixeu i que no nombrarem per evitar un excés de protagonisme d’aquest personatge a les cròniques. El mantindrem en l’anonimat i només apuntarem que es tracta d’un exemplar del Club de grans dimensions i perilla fosca que pot arribar a passar desapercebut entre la flora i la fauna de l’estany...


A dos quarts d’onze del matí ja hi ha els sis-cents corredors darrere la línia de sortida esperant impacients el tro que donarà inici a la IV Volta a l’Estany, preparats per iniciar un recorregut de deu quilòmetres resseguint camins, principalment de terra, que ofereixen a tots els atletes la possibilitat de gaudir d’un entorn privilegiat.

I collons quin tro! Surten els atletes mig eixordats i amb l’ensurt a dins del cos buscant la seva posició entre la multitud. Lo Xavi Alet s’ha col·locat entre els favorits, ja que vol completar la volta amb menys de quaranta minuts. Ho aconseguirà?

L’Anònim vol provar de seguir-lo, però dura el què dura un caramel en un pati d’escola i acaba rebent més avançaments que un tractor en una autopista...

I per últim, lo secretari té uns objectius més modestos després de l’estrepitós fracàs obtingut a l’última competició. A veure si aquesta vegada fa una cursa a l’alçada del càrrec que posseeix...

Els primers en completar la volta i retornar al punt de partida situat al passeig d’Ivars no deuen haver pogut gaudir de la flora i la fauna de l’estany. Una llàstima. Ep! Entre aquests corredors apareix una samarreta de l’Atlètic!

Lo forner, després de fer lo préssec a la Vall de Núria, ha donat un cop de puny a sobre la taula i ha completat la cursa amb un temps de 38 minuts i 53 segons. Ha nascut una estrella i ens traiem lo barret! Només vint-i-quatre corredors han entrat per davant seu! Finalitzada la cursa es passeja pel poble estarrufat com un gall d’indi. És com un paó reial en un galliner.


Per la seva banda, l’Anònim finalitza el recorregut amb un temps de 43 minuts i 23 segons i lo Jordi Alet amb 46 minuts i 21 segons. Aquesta vegada han quedat eclipsats per la proesa del paó.

I lo paó i les gallines posen rumb a Organyà novament i sense les mans buides després d’esmorzar. S’enduen la piruleta a la boca, lo llapis a l’orella i la satisfacció dels principiants.

Força Atlètic!


Comentaris

  1. Felicitats nanus!! Quins temps!! Seguiu aixi!!

    ResponElimina
  2. "La camara oculta de la cursa"19 de novembre del 2012, a les 22:14

    despres d'un llarg viatge, d'un joan nervios per la pressio de guanyar als 2 corredors del atletic santa fe, es va passar tot el viatge parlan de curses etc... demostrant lo veterano que es en aquests terrenys, mentrestant lo xavi ben tranquil dormint tot el cami, i lo jordi anar conduint per porta als 3 atletes a ivars.

    ResponElimina
  3. Pavo que vuela, pavo a la cazuela!

    ResponElimina
  4. es busca una roda punxada, algu sap si s'ha trobat?

    ResponElimina
  5. Quines croniques!!! Cada setmana m'ho passo millor seguint les vostres anècdotes !!! i nois deunido q bé q ho feu eh!!!!! Això ja són temps de professionals!!!

    Gràcies per croniques aixi!!!! Gràcies al corredors i sobretot sobretot moltes moltes gràcies als grans cronistes q teniu! salut

    ResponElimina
  6. Aquest xavi és el que es dedica a fer curses de muntanya? deunido el temps per no ser el seu terreny i competir contra gent que es dedica amb aquesta especialitat!continua aixi!!!

    ResponElimina
  7. La segona foto, la que surt el Xavi estarrufat com un gall d'indi, és espectacular...

    Força Atlètic!!

    ResponElimina
  8. la historia del gall d'indi, va començar el dia que el ballet va apareixer a la mitja de mollerussa no?

    al soci no sel pot enganyar!

    ResponElimina
  9. Segons diuen les males llengües la llegenda del autentic gall d'indi no es aquesta, els savis diuen que hi ha una cronica del autentic i ens agradaria saber on trobar-la. podem oferir una bona quantitat de diners per comprar-la i fer-la publica.

    Esperem resposta.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada