Mitja Marató i 10 km de Balaguer. La millor afició del món.

Diumenge 24 de febrer de 2013. Dos Atlètics (Xavi Alet i Jordi Alet) disputaran la cursa de 10 km. I un Atlètic (Joan Vilana) disputarà la Mitja Marató.


Un company de la Seu de més edat serà l’encarregat de la logística. Així doncs, entre una cosa i una altra, a les nou del matí surten tots tres d’Organyà amb el nou conductor. I a dos quarts de deu fan acte de presència a Balaguer.

Dia assolellat i temperatures baixes. Aire fred. Lo Xavi Alet amb samarreta de tirants i pantalons curts, deixa a la vista els tatuatges. L’escut del Barça un dia va ser blau i grana. Actualment és blau cel i rosa. La teranyina del colze un dia va tenir una aranya. Va perdre la vida perquè no hi havia mosques.


Els altres integrants del Club, amb roba d’abric a causa de les baixes temperatures i de la intensa sensació de fred, inicien l’escalfament a la zona de sortida per començar a entrar en calor.

La sortida de les curses té lloc a dos quarts d’onze del matí. Una mateixa sortida. Una mateixa arribada. Les dues curses conjuntament. Gairebé 400 corredors a la primera. Gairebé 400 corredors a la segona.

Lo Xavi, que ha dormit més hores que una marmota, ja que darrerament està explotant el seu company de feina, té pressa. L’home més presumit de l’Atlètic Santa Fe, situat entre els primers, encara té temps d’observar el seu reflex en els aparadors de la capital de la Noguera durant la cursa. I tot i això, entra amb un temps de 36:56. Pot volar. Ha entrat en la tretzena posició de la cursa de 10 km.

Es passeja, una vegada més, estarrufat com un gall d’indi pel camp de futbol de Balaguer, picotejant els rivals més dèbils. És el primer gall d’indi que pot volar. I gairebé pon un ou i tot...

Per una altra banda, lo Jordi no pot volar. Amb prou feines pot córrer. Acaba la cursa amb un temps de 47:32. I es retroba amb els companys a l’arribada, situada dins del camp de futbol de Balaguer.

I ara què? Lo Joan encara deurà estar una bona estona...

I la millor afició del món, l’afició de l’Atlètic Santa Fe, prepara la rebuda del Joan. Mai abans, un corredor, havia rebut unes mostres de suport d’aquesta magnitud. Crits d'ànim, corredisses i aplaudiments a la seva entrada a l'estadi. Una rebuda espectacular impulsa els seus últims metres i el converteix en el centre de l'univers.

Per últim, cal comentar que lo Joan va acabar la Mitja Marató amb 1:29:11. Un gran temps abans d'afrontar la Marató de Barcelona. També es passeja estarrufat i no és un gall d’indi. També pot volar i no és un gall d’indi. També crida l’atenció i no és un gall d’indi.

Força Atlètic!

Comentaris

  1. arribat el segon professional del atletic santa fe!

    enohorabona a tots

    ResponElimina
  2. aixo es potencia i tot lo altre ruqueries!! força atletic!

    ResponElimina
  3. Aqui hi ha temps de elit, molt bé nois! Seguiu aixi

    ResponElimina
  4. Aquests almenys corren, però els del Barça...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada