31a Cursa Popular de Balàfia. Una sala de ball.

I continuem amb l’atapeït calendari de curses amb participació Atlètica, amb la Cursa Popular de Balàfia, que va tenir lloc el passat diumenge 28 d’abril de 2013. Heu vist lo calendari? Fa goig o fa por? Anem per feina!

Lo dia s’ha llevat plujós i continua essent plujós durant tot el camí. Ara més, ara menys, ara una mica més, ara una mica menys...

I los dos germans de Cal Planes, lo de la perilla i lo del pèl moixí, arriben a Lleida. Arriben a Balàfia per a la recollida del dorsal. Ep! Que lo Jordi no hi consta inscrit. I què? És lo president. Nova despenjada d’americana (amb lo pin de l’Atlètic a la solapa i lo bitllet de 500 euros, doblegat en forma triangular, sobresortint de la butxaca superior) i problema solucionat. Qui no estava inscrit?

Lo Joan, demostrant la seva professionalitat, ja té el dorsal a punt, les bambes a punt, la samarreta a punt, el cronòmetre a punt i fins i tot té la perilla a punt.

I després de la recollida de dorsals apareix lo Xavier Alet. I aquesta vegada, l’home valent, no va sol. No va sol! Qui és la dona valenta que l’acompanya?

Arriba amb la samarreta de tirants, els pantalons curts i les bambes, a punt per unir-se als germans de Cal Planes, completar l’equip de l’Atlètic Santa Fe i iniciar una nova cursa de 10.000 metres.

Pam! Sortida! I lo Xavier Alet surt esperitat. Surt posseït pel dimoni. Surt amb els ulls vermells i la mirada perduda. I lo Joan i lo Jordi proven de seguir-lo, iniciant el seu duel particular. Però l’home valent es va fent cada vegada més petit. Ja és un mosquit.


Per darrere, una melodia de bufits converteix la cursa en una sala de ball. Mentre alguns corredors, sense poder-ho evitar, comencen a ballar a ritme de bufits, els dos Atlètics perseguidors es van distanciant lleugerament. I van deixant corredors per darrere. Bufits que vénen, bufits que van.

Quan la melodia va deixant pas a dos solos, ja gairebé són a la línia de meta. Lo Jordi acaba amb un temps de 40’50'' i lo Joan amb 41’35’’. La Melodia de Bufits, la nova tècnica dissenyada per aquests dos Atlètics, ha sortit bé.

Ah! I l’home valent? Gairebé ens el deixem! Va fer un paper discret. Molt discret, segons les declaracions que aquest mateix atleta va realitzar en finalitzar la cursa...

Lo Xavier Alet va acabar en una llagrimosa dotzena d’ous i un temps de 37’18’’. Ai! Volíem dir que va acabar en una meritòria dotzena posició, però que n’estem fins als ous de tantes llàgrimes. De tants plors. De tanta farsa.

I per cert, us informem que per tal d’evitar un excés d’aforament a l’ermita de Santa Fe, i degut a l’augment exagerat de trànsit que hi comença a haver per aquestes costes, hem instal·lat una càmera a Coll Marí, per tal de comptabilitzar el nombre de persones que hi puja. El marcador de Coll Marí ja sobrepassa el comptador de visites d’aquest Bloc.

Durant el mes de maig, igual foteu “petar” la càmera...

Força Atlètic!


Comentaris

  1. Quina cançó bufaven los Planes?

    ResponElimina
  2. Segons l'estatua de Verdaguer, saturni betriu, marti bentanachs i oscar casals i pujen a diari... Qui guanyara dels 3?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Diu que hi fan tres o quatre viatges diaris. Més viatges que lo cotxe de línia d'Organya a La Seu.

      Elimina
    2. Aquest any no caldra desbrossa el cami, ja tenim aquests 3 que el netejen a diari, merci, bona feina!

      Elimina
  3. Dir tambe el mal temps que feie, pluja, camins etc... Salut! Veig molta guerra a santa fe aquest any, però bueno aquests que dieu ja fa anys i anys que corren i es cuiden, s'intentara.

    ResponElimina
  4. Taxi Sadurní. D'Organyà a Santa Fe. 3 freqüències diàries. Horaris a convenir.

    ResponElimina
  5. Ahir vaig acabar marejat de tant veure passar gent amunt i avall

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada