La Carrerada del Tosserol 2013. Terra de dinosaures.

Molta aigua… el dia abans. El dissabte 5 d’Octubre de 2013, el dia de la cursa, el temps acompanya. El sol es va obrint pas entre els núvols de primera hora del matí, la boira es dissol amb el pas de les hores i la temperatura es va enfilant progressivament.

La població de Coll de Nargó, terra de dinosaures, acollirà la segona edició de La Carrerada del Tosserol, cursa vertical de 6 quilòmetres de recorregut i gairebé 1.000 metres de desnivell positiu. Carrera que, amb sortida de Les Masies i arribada al Tosserol, posa el punt i final al V Circuit Fer de curses per muntanya.

L’Atlètic Santa Fe presenta candidatura en aquesta propera cursa. Sis membres del Club tornaran a gaudir de bells paratges i tornaran a patir la duresa de la carrera, aquesta vegada una mica més llarga, i després d’haver de realitzar una caminada important per a procedir a la recollida del dorsal. Buf!

Preparats? Llestos? Patapam!!! Ah no! Que existeix una llarga sortida neutralitzada amb l’objectiu de travessar el recentment restaurat pont del Barranc de Les Masies, bé d'interès municipal. En iniciar la cronometrada, alguns, ja perden minuts. I tampoc hi ha una manifestació de participants. Invents, i els invents ja estan inventats.

I després de la bonica excursió, la cursa es va estirant i es va trencant en petits bocins. Els corredors van pujant en fila índia. No és una cursa, és un tren. Un darrere de l'altre i... “Al compàs del cha-ca-chá, del cha-ca-chá del tren, que gusto da viajar cuando se va en exprés”. La Festa Major de Les Masies segueix.

Oh! Quanta aigua! I quins dinosaures! Terra de dinosaures! Oh! Són petits, però són molt macos!

Un iguanodont a l’esquerra. Dos driptosaures a la dreta. Persones fotografiant. Algun tiranosaure esperant la seva presa. Un grup de dimorphodons sobrevolant la zona. Un parell o tres de molt lletjos. De corredors, vull dir. Gossos bordant. Caçadors a prop...

I els corredors van coronant el cim i van entrant a la línia de meta després d’haver superat la dura i artificial zona final del recorregut. Galtes (de la cara) vermelles i cabells molls de suor. Samarretes de colors van poblant, paulatinament, el Tosserol. I una vista espectacular dóna la benvinguda a tots els atletes.

Coca i llaminadures per a la recuperació de les forces perdudes durant l’ascens. Aigua i begudes. Paraules creuades entre els corredors. Feina per a l’organització, per a la realització d’un cronometratge precís. És necessària una ràpida obtenció de les classificacions.

Oh! Quanta aigua! I quins dinosaures! Terra de dinosaures! Oh! Són petits, però són molt macos!

Un descens llarg i feixuc retorna novament els corredors a la plaça de Les Masies. Fideuada i begudes per a tothom. Un dinar complet i la posterior entrega de premis. Premis pels guanyadors de la cursa i premis pels guanyadors de la classificació general del Circuit Fer 2013.

Un corredor de l’Atlètic Santa Fe s’alça amb el triomf final del Circuit, i amb el triomf final de la categoria sènior. Un altre corredor del Club s’alça amb la segona posició en la categoria sènior. Són rebuts entre crits i aplaudiments. Autògrafs i dedicatòries. Una abundant pluja de calces i sostenidors cau sobre els campions. I alguns calçotets. Enhorabona!


Entrega final d'armilles a tots els "finishers" d'aquesta edició del Circuit Fer 2013 i... fins l'any vinent!


I quanta aigua! Si no fos perquè es va acabar a la línia de meta hi hauria hagut molta aigua... I quins dinosaures! Eren petits, però eren molt macos! Eren llangardaixos...

Però que maca la cursa, renoi! Que maca i que ben organitzada. Gairebé no m’ho puc creure. Em trec el barret.

I després de la crònica, continuaré la partida. Amb aquesta ruqueria de les cròniques no queda temps lliure per a res més. Fins la propera, que m'estan esperant...

A8? Aigua! D6? Aigua! B2? Tocat! B3? Tocat i enfonsat! D4? Aigua!

Força Atlètic!

Comentaris

  1. Faltave lo marti per guanyar la cursa, on ere? Quin comediant...

    ResponElimina
  2. Molt grans atletics, seguiu aixi, visca catalunya

    ResponElimina
  3. In alter any portarem vi...que això so que mai se mos acabe..aiguaa!! Ohhhh !

    ResponElimina
  4. Hi ha alguna font al cim del tossal del faig "tosserol"? U dic per l'any que ve fer un trago d'aigua, salut!

    ResponElimina
  5. Cursa molt guapa, una llastima no saber aprofitar-la, del circuit fer la mes justeta de totes, molt bones les xuxeries, l'aigua no ho se...

    ResponElimina
  6. cronica moderada akest any. felicitats nois per fernos gaudir de les curses i sobretot d'akestes croniques!!! salut i cames !!!

    ResponElimina
  7. Aquesta cronica li falta el sentit de l'humor de moltes, massa moderada, els fans ens agrade mes la llenya amb caxondeo de sempre, mocio de censura al cronista ja!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I lo estarrufat que nave lo joan vilana, pujan al podi, aplastan al seu rival i germa jordi vilana, una foto val mes que mil paraules, gall d'indi quasi tombe al secretari d'un cop de pit, pit i collons!!

      Elimina
  8. justeta justeta pel paratge que era, a les del repartiment del dorsal els hi han de donar cafè, no orxata de bon mati.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al tanto una orxata de bon mati. I freskita!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada