Gorgs Organyà 2014. 11a Trobada internacional de barranquisme.

Organyà -  20, 21 i 22 de juny de 2014

Els dies 20, 21 i 22 de juny de 2014, de la mà del Club Atlètic Santa Fe i de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), la població d'Organyà acollirà la tradicional trobada que agrupa els amants del descens de barrancs i que cada any serveix per a la divulgació d'un indret diferent del país amb possibilitats per aquesta pràctica esportiva.


Organyà, el bressol de la llengua catalana i el lloc en el qual es va localitzar el text més antic escrit en català i en qualsevol altra llengua romànica peninsular, es convertirà en la seu d’aquesta trobada internacional.

Una petita vila de l’Alt Urgell, protegida per la immensa ombra de la muntanya de Santa Fe, coronada per una ermita situada a més de 1.200 metres d’alçada. I amb una gran riquesa paisatgística. Una riquesa paisatgística idònia per a dur a terme el descens de barrancs.

Durant aquestes dates, tots els assistents a Gorgs, gaudiran de la fira de material de marques especialitzades, conferències i ponències sobre diverses temàtiques relacionades amb aquesta pràctica esportiva realitzades per professionals, tallers de formació i multitud d’activitats diferents.

La publicació del llibre “Gorgs Organyà. Guia de barrancs”, d’Edicions Salòria, recollirà tota la informació sobre els accessos, els descensos i els retorns d’una quarantena de barrancs, a més de contenir la fitxa tècnica de cada un d’ells. Aquesta guia serà lliurada gratuïtament a tots els participants.

El recull de la informació turística de la zona i la il·lustració amb fotografies, converteixen aquesta publicació en una guia imprescindible per a tots els amants d’aquest esport, a més de dotar-la d’un major atractiu visual.

I una zona d’acampada lliure i els diferents establiments de la zona ofereixen diversitat d’opcions per a pernoctar a Organyà durant Gorgs. 

Aquest any 2014, la coneguda trobada de barranquisme arriba a la seva 11a edició, essent una activitat que ha anat creixent any rere any, arribant als 280 inscrits en la seva última edició de 2013 a Tortosa.

Comentaris