III Carrerada del Tosserol. La consulta.*

La matemàtica, ciència formal que estudia patrons en les estructures de cossos abstractes i en les relacions que s’estableixen entre ells, apassiona a pocs i avorreix a molts.

La divisió, en la matemàtica, és una operació aritmètica que serveix per expressar matemàticament l’acció de repartir una entitat entre un cert nombre d’elements. El resultat de l’operació rep el nom de quocient. I acostuma a prendre aquesta forma:

80 / 122 = 0,65

Heus ací un exemple:

Si tenim 80 parells de mitjons i els hem de repartir entre 122 corredors que han participat en una cursa i han pagat un mateix preu per a poder-hi participar, tindrem un problema. O faltaran mitjons o sobraran corredors.

Posarem, però, un altre exemple per a tenir una idea més clara de la divisió. A veure, deixeu-me pensar...

Heus ací un altre exemple:

25 / 122 = 0,20

Si tenim 25 litres d’aigua i els hem de repartir entre 122 corredors esgotats que han finalitzat una carrera, cada corredor esgotat podrà beure 20 centilitres d’aigua. I tindrem un altre problema.

Procedirem, seguidament, a resoldre aquests dos problemes que ens ha generat la divisió en particular i la matemàtica en general. I quina és la millor manera de sortir de dubtes? Fent una consulta!

Podem fer consultes els catalans? O les poden impugnar els veïns? No sé perquè ho pregunto, si jo la faré SÍ o SÍ.

La consulta consta de dues preguntes...

1. És el problema dels 80 parells de mitjons que s’han de repartir entre 122 corredors que han pagat un mateix import per participar en una cursa. Creieu que faltarien mitjons?

a) Sí          b) No

En cas afirmatiu, quina opció creieu que seria la correcta:

a) Compraria, com a mínim, 122 parells de mitjons.
b) Repartiria un sol mitjó entre els corredors i encara sobrarien 38 mitjons. Aquest mitjó seria un bon element decoratiu per la llar de foc durant el Nadal i, a més, faria país.
c) Presentaria un recurs davant del Tribunal Constitucional per impugnar la pregunta.

2. És el problema dels 25 litres d’aigua que s’han de repartir entre 122 corredors esgotats. Creieu que faltaria aigua?

a) Sí          b) No

En cas afirmatiu, quina opció creieu que seria la correcta:

a) Pujaria, com a mínim, un litre d’aigua per barba, amb un (o més d’un) vehicle tot terreny.
b) Substituiria l’aigua per poció màgica, i d’aquesta manera una goteta seria suficient per a recuperar les forces.
c) Presentaria un recurs davant del Tribunal Constitucional per impugnar la pregunta.

Però amb la seriositat que ens caracteritza deixarem les coses clares. És veritat que a la xarxa estava anunciat que només hi havia mitjons pels 80 primers inscrits. Res a dir en aquest aspecte. El que no estava anunciat és que per segon any consecutiu també hi havia aigua, només, pels 80 primers atletes. La rectificació, tard i malament.

En definitiva, que si un corredor s’inscriu tard i és dolent val més que es quedi a casa, ja que no tindrà regal i no beurà aigua. I amb el nivell que hi ha en aquesta cursa... Els corredors es barallen per poder arribar a dalt en les primeres posicions i poder-se remullar una mica els llavis.

El recorregut? Espectacular. Les vistes? Infinites. La fideuada? Bona, i quantitat. Els organitzadors? Gairebé tots a baix.

Agraïm a l’organització, de tot cor, els seu esforç. Però per segon any consecutiu, això, ha grinyolat. Un rajolí d'oli d'oliva arbequina i això podrà millorar. O millor encara, un bon raig d'aigua i arribarem fins a l'infinit.

3. Creieu que els membres de l’Atlètic Santa Fe van fer el ridícul en la seva actuació durant la III Carrerada del Tosserol i, en el conjunt de les proves del Circuit Fer?

a) Sí          b) No


En cas afirmatiu, quina opció creieu que seria la correcta:

a) Són dolents, i punt. Això no té solució.
b) Entrenen poc i malament i per aquest motiu hi ha marge de millora.
c) Presentaria un recurs davant del Tribunal Constitucional per impugnar la pregunta.

Podeu deixar les vostres respostes en l’apartat de comentaris situat a peu de crònica. Nosaltres ens acomiadem del Circuit Fer agraint a totes i cada una de les persones i entitats que han aportat el seu granet d’arena perquè això fos possible un any més, a l’ORGANITZACIÓ, amb majúscules, de totes i cada una de les vuit curses i a tots i cada un dels corredors que han participat en alguna d’elles.


I, per la part que ens toca, volem donar l’enhorabona a pare i fill de Ca l’Estevet, per haver estat els únics corredors del Club Atlètic Santa Fe que s’han enfilat en el podi en les classificacions generals del Circuit Fer.

Força Atlètic!

*Aquesta crònica i aquesta consulta s’han basat en un recull d’opinions de corredors participants en la III Carrerada del Tosserol. A més, porta el segell de l’Atlètic Santa Fe i ha estat aprovada per la Junta Directiva del Club, amb 5 vots a favor i cap vot en contra. Hem tret les urnes al carrer... PODEU VOTAR.


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada