Cursa Bombers Lleida 2015. Pare, perdoneu-los, que no saben el que fan.

Un parell de curiositats de la tenebrosa capital provincial m’han deixat estupefacte. Per una banda, la capital de la comarca del Segrià disposa d’una pàgina web destinada a la promoció turística de la ciutat. Si algun turista (per gràcia o per desgràcia) arriba a Lleida algun dia, deurà ésser perquè s’haurà perdut a causa de l’espessa boira. Un cop de sort.

Per una altra banda, en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades el 25 de novembre de 2012, el segon partit més votat va ser el PPC de l’Alícia Sánchez-Camacho i de la "Catalunya sí, España también". Pare, perdoneu-los, que no saben el que fan.

Abans de la sortida del sol han posat els peus sobre la Terra Ferma els primers corredors de la Cursa dels Bombers de Lleida. Els quatre primers. El Secretari i tres companys de Solsona i Oliana. Juguem a cartes? Mentrestant arribaran els organitzadors i després els altres corredors...

Les dues mascotes dels Petits Jocs Olímpics posen els peus a la ciutat que alberga la Seu Vella més tard. Quasi mitja hora més tard. Gairebé amb retard.


Uns escalfen i uns altres reben l’escalfor del sol, que s'imposa sobre els caps. El mercuri s'enfila després de la sortida de l'astre rei. Tots sortiran calents, avui. I els bombers volen córrer amb l’equip d’intervenció; la jaqueta i els pantalons de protecció, el casc i l’equip respiratori autònom.

Que potser ha anat a córrer amb la paleta i la gaveta, lo Joan? I no ha baixat fins a Lleida amb lo dúmper, no? Hi ha coses que no les arribaré a entendre mai. Que no coneixen el refrany? Cada cosa al seu temps. Deuen ser idees de bomber. Pare, perdoneu-los, que no saben el que fan.

Diverses sortides en un termini de cinc minuts mal comptats. Els bombers amb l’equip d’intervenció, els atletes amb cadira de rodes i la resta d’atletes. Un amb un martell hidràulic, un altre amb el "mono" blau i una clau anglesa, i una altra amb l'aixada i la dalla. Fem-ho tots i fem-ho bé...

Víctimes de dolgudes separacions a causa de la incorporació dels calaixos a la sortida, els participants inicien un recorregut favorable amb nombroses actuacions musicals. I després d'envair durant una noció de temps indeterminada la calçada destinada al trànsit rodat, van creuant la línia d’arribada tots els corredors. Un darrere l'altre. O en massa.

Paraules creuades i algunes fotografies a la zona d'arribada. I un drac atraient l'atenció de totes aquelles persones que s'hi apleguen. És la mascota de la cursa o és la mascota del cos de bombers?


Un animal mitològic amb l’aparença d’una enorme serp amb dues potes. Amb ales, un fort alè de foc, dues banyes i gran ferocitat*. Un animal mitològic amb alè de foc és la mascota. Amb alè de foc. Pare, perdoneu-los, que no saben el que fan.

Els dracs són despietats. Maten ramats i els seus amos. Custodien grans tresors en solitari i estan dotats d’una gran saviesa. Els defensen durant llargs períodes de temps a causa de la seva llarga vida i de la capacitat de mirar a través de les parpelles, fins i tot quan dormen.

Aquesta bèstia s’emprenya i incendia la ciutat de Lleida i els boscos de l’Alt Urgell, el Solsonès i la Cerdanya en un obrir i tancar d’ulls. I si els bombers són a la cursa...

L'actuació dels sants ha aconseguit, però, d'amansir-los sovint. Fins a tal punt que es morien de llàstima després que ho fes el sant que els havia beneït.

No hi ha el sant. No hi ha cap sant. Però apareix un home ferotge capaç de dominar el drac. I no és un bomber. Els dos tatuatges que amaguen una part de la pell del seu braç dret el fan més salvatge. El deixa caure amb el puny tancat a sobre la barra i emmudeix a tots els presents. Un altre cop de puny a sobre la barra amanseix el drac.

Enmig del silenci s’alça una veu. Enmig del silenci demana un tallat amb, només, una goteta de cafè. Ha mort el drac. Ha mort de riure. Aquest drac no ha mort de llàstima, ha mort de riure. Pare, perdoneu-los, que no saben el que fan.

Força Atlètic!

*El drac és el segon començant per la dreta en la segona imatge de la crònica. La definició pot donar lloc a confusió. 

Classificació General 10K

Comentaris

  1. Pare, perdoneu-me, que no sé el que dic. El drac és el segon començant per l'esquerra en la segona imatge de la crònica. La imatge també pot donar lloc a confusió.

    ResponElimina
  2. Lo drac reneixera com l'au fenix de les seves cendres... el 6 junt a Santa Fe...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada