Excursió a la Serra de Sant Honorat. Van elegir la resistència fins a la mort.

“¡Todo el mundo al suelo!”. Tres mesos. Tres mesos sense escriure una crònica. Més vacances que un mestre. Tres mesos, i el president sense obrir la boca. Sensació de poder. Tres mesos. Tres mesos sense disparar una lletra a través del teclat. I ni un petit avís, ni una paraula, només el silenci. Sensació de poder.

Torno amenaçant. Amenaçant i amenaçat. Tres mesos. Tres mesos a la rereguarda i el poble sembla una guerra de guerrilles. Mans enlaire! Tots. Els uns i els altres. I aquella veu, que afina i desafina.

Amb peus de plom. Tots. Els uns i els altres. Els quins fan i els quins desfan. I aquella veu, que afina i desafina. Torno amenaçant i torno amenaçat, i si començo a disparar lletres em quedaré sol, com un mussol. Algú té ganes de jugar?

Dissabte passat l'excursió i diumenge vinent les eleccions. No perdrem més el temps, de moment. La Serra de Sant Honorat, a Peramola. Tan a prop i tan lluny. Encisador racó per descobrir. Mil imatges i cap paraula...


Peramola, vila cremada el gener de 1714 durant la Guerra de Successió espanyola, en l’onada de repressió desfermada pel duc de Pòpoli, militar napolità que va comandar la primera fase del setge de Barcelona.

Un setge. Una capital catalana que va resistir heroicament durant 413 dies l'assetjament de les tropes borbòniques.


Un setge, una acció militar imponent. Un bloqueig amb aires de terrorisme bombarder, esperant la rendició per esgotament de la ciutat en el seu inici. I el duc de Berwick, comandant un exèrcit provinent del Regne de França, prenent el relleu del militar napolità. Un canvi dràstic en el curs del setge de Barcelona.

Un setge, una acció militar imponent. Un assalt de trinxeres i mines a les muralles, amb la intenció de prendre la ciutat. I els catalans van escollir la resistència. Completament envoltats de soldats borbònics, infinitament més nombrosos. Els catalans van elegir la resistència fins a la mort, i van plantar cara durant 413 dies.

Un setge, una acció militar imponent. Destrucció de muralles, repressió, crema de ciutats, repressió, derogació de lleis i furs, repressió, empresonament de ciutadans, repressió. Felip V i un nou estat sota les lleis de la Corona de Castella. El nou estat espanyol amb capital a Madrid, absolutista i centralista.

I els catalans van escollir la resistència, i van plantar cara durant 413 dies. Els catalans van elegir la resistència fins a la mort. Els catalans elegirem la resistència fins a la mort. 

Força Atlètic!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada